LIPTOV 2018

23.04.2018 15:23
Ve dnech 20. 4. - 22. 4. 2018 se členové fotoklubu Znojmo zúčastnili vyhodnocení mezinárodní fotografické soutěže v Liptovském Jánu, které pořádá slovenský fotoklub z Ružomberoka. V pátek, po příjezdu ve 12 hod. a zaregistrování se, jsme se přesunuli do Liptovského Hrádku, kde jsme navštívili místní hrad. Zde proběhla prohlídka a fotografování modelek v prostorách hradu. Dále jsme se přesunuli na nedalekou vyhlídku odkud jsme viděli celý Liptovský Hrádek jako na dlani. I zde proběhlo fotografování. Byli jsme i na několika místech odkud byl nádherný výhled jak na samotný L. Hrádek, tak i na nedaleké zasněžené Nízké Tatry. V L. Hrádku jsme navštívili místní kulturní středisko, kde jsme shlédli výstavu fotografií, na kterých byla zachycena zvířata a ptáci žijící ve volné přírodě, např.: medvědi, lišky, vlci, rys ostrovid, hranostaj, ledňáček, orel a další, poté jsme se přesunuli zpět do L. H. Ve večerních hodinách proběhla odborná přednáška autorů výše zmíněné výstavy o způsobu fotografování fauny i flóry ve volné přírodě. Po odborné přednášce následovala diskuze do pozdních nočních hodin.
V sobotu dopoledne jsme odjeli do nedalekého Liptovského Mikuláše na umělý vodní kanál, kde probíhaly mezinárodní závody ve vodním slalomu v kategoriích K1, C1, C2. Zde jsme mohli vidět při vlastním závodu i slovenské Olympioniky. Na vodním kanále jsme prakticky strávili celé dopoledne fotografováním závodníků. V odpoledních hodinách se účastníci rozdělili na dvě skupiny: jedna skupina navštívila v L. J. místního uměleckého kováře, druhá skupina se věnovala fotografování modelek pod vedením odborného lektora. Jednalo se o focení jak celé postavy, tak portrétu a celý workshop trval až do západu slunce. Jako pozadí bylo využito panoramatu zasněžených Nízkých Tater. Ve večerních hodinách proběhlo vlastní vyhodnocení mezinárodní fotografické soutěže a presentace zúčastněných fotoklubů z Maďarska, Polska, České republiky, Švýcarska a Německa. Při presentaci Znojemského fotoklubu byly všem účastníkům rozdány propagační materiály o městě Znojmě a jeho nádherném okolí.
 
V neděli dopoledne jsme se opět rozdělili na dvě skupiny: první skupina navštívila nedalekou Stanišovskou jaskyni, druhá se opět věnovala fotografování portrétu a celé postavy pod vedením odborného lektora. Skupiny se v průběhu dopoledne vzájemně prohodily. V poledne, po slavnostním obědě, bylo provedeno společné foto všech účastníků, předání diplomů a ukončení celé akce.

Za FTK ZNOJMO zpracoval : R.Mazenauer

 

Fotogalerie: LIPTOV 2018